La skiene gli gjennom snøen, og finn ulvespor sammen med vår fantastiske guide. Det blir historier, villmark, bål, frisk luft, ferske bilder og videoframvisning. Og ikke minst: kjenn på nærværet til ulvene.
Videoer av Østmarkulven er filmet av André Holm med viltkamera. Han tar med ferske bilder og videoer på turen.
Kanskje ser vi stedet valpene ble født i vår? Kanskje får vi gå i dagsferske ulvespor. Kanskje ser og lukter vi ulvens markering av revir. Kanskje ser vi et elg-kadaver.
Sjansen for å se ulven er minimal, og det er heller ikke bra for ulven å bli vant med folk. Men det er veldig gode sjanser for å se spor, kadaver eller møkk.
Ulven var borte fra Østmarka i cirka 200 år, før den vendte tilbake i 2013. For øyeblikket består ulveflokken av minst 8 dyr. Hvis du vil oppleve ulvesporing er dette vinteren å gjøre det. Neste år kan det være for sent. Får ulvetispa et spark av elgen kan det være game over for flokken. Det er syltynne marginer, bare litt veibygging eller hogst kan endre alt.
Søndag 5. februar (17-års grense) kl 0930. og lørdag 18. mars (familietur) kl 0930.
André Holm har sporet rev og andre dyr siden han var 8 år. Skolen lå i skogkanten så det ble mye revesporing i stedet for matte- og kristendomstimer. Han kjenner Østmarka like godt som gaupa, og sover ofte på en knaus bortenfor ulveflokken. Før guidet tur bruker han mange dager på å forberede og finne ut hvor det er best å gå.
Ulvesafari med André er noe du husker for resten av livet.
Praktisk info
Type turer: Vi har to turer i vinter. Den ene er for barnefamilier, alder 8 til 17 år – foreldre må være med. Den andre er for voksne. Vinterens turer blir med norskspråklig guide.
Varighet: Turen starter cirka 0930 ved Losby gods. Det er vanskelig å anslå når vi er tilbake ved godset, for plutselig finner vi et nytt spor å følge. Vi kommer vanligvis tilbake i fire-fem-seks-sjutida, men kan også etter avtale arrangere dagstur etter ønsket lengde/varighet.
Gruppestørrelse: Maksimalt åtte stykker.
Alle bør ha med en ekstra genser/jakke i sekken til bruk i pausene. Det er også fint om alle tar med en tørr vedkubbe i sekken til bålet. André og hjelpeguiden sørger for mat til alle.
Det er ofte vanskelig å avgjøre om det er hund eller ulv som har satt spor. Man må se på skrittlengde og følge sporene i flere hundre meter (blant annet).