Leie kajakk Oslomarka? Stabile kajakker til en perfekt utflukt på Langen

40526734_315501382591199_4296425050849935360_o-1-o8g7qmldlqfauz3nlfiy6dnslnz0tjow7ekjgtbtls-min

Leie kajakk Oslomarka? Vi har kajakker og kano. Langen ligger i en del av Oslomarka som kalles Sørmarka. Noen høydepunkter:

  • Verken bølger eller båter. Sjelden vind
  • Unngå folkemassene. Stor innsjø, lite folk
  • Stabile kajakker (fire enkeltkajakker, én barnekajakk)
  • Rent vann og mange badeplasser
  • Stillhet - bare kvitter og beverplask
Hopp til....

Tilgjengelighet

0
min sør for Oslo S.
31 min med buss
0
kajakker
(den ene: max 165 cm)
0
prosent anbefalt
kajakkutleie oslomarka visuello

Noen tilbakemeldinger

Isabel S
Read More
Vi hadde en suuuuper dag! Oddbjørn var veldig hyggelig og hjalp oss å bære ned kajakkene til vannet og etter en liten instruksjon paddled vi av gårde. En fin badeplasse, perfekt for å ta en pause der og så paddle tilbake. Vi kommer i hvert fall tilbake!!!
Silje M
Silje M
Read More
Dette var en veldig bra opplevelse. Kjempefine padleomgivelser, spesielt for nybegynnere som oss. Mange bademuligheter underveis og fine områder å spise nistepakken og evt grilling for de som ønsker det. Imøtekommende og hyggelig folk. Enkel reisevei fra Oslo, kort busstur og kort vei fra stoppen til huset.
Emmanuel F
Emmanuel F
Read More
Great outdoor experience!!! I would recommend it to anybody who has the time!
Jamie S
Jamie S
Read More
This was a fantastic afternoon kayaking. Our guide took great care of us and adapted the trip to fit our group's needs. We had experienced and novice kayakers and everyone enjoyed the lake and felt comfortable. I highly recommend Wild Oslo!
Pernilla
Pernilla
Read More
Hei Oddbjørn! Hadde en helt fantastisk fin opplevelse på onsdag 🙂 Tusen takk 🙂 Ha en kjempefin dag og helg!

Dette er det perfekte stedet for å leie kajakk Oslomarka. Langen er cirka 9 kilometer lang, med mange muligheter for å gå i land for å bade eller spise. Du kjører på 21 minutter fra Oslo S og vi har gratis (privat) parkering. Eller ta bussen, til Bru – det tar 31 minutter fra Bjørvika.

leie kajakk oslomarka
kajakkutleie oslomarka oda

Inkludert i leie av kajakk

  • Padleåre
  • Vest
  • Kart over Langen

Om Langen

Å padle på Langen er litt som å padle på en bred og døsig elv. Langen er cirka 9 kilometer lang, så du kommer neppe til å padle hele veien. Du padler forbi små øyer, noen gårder, andefamilier og beverhytter. Området er strengt regulert mot ny utbygging, så mesteparten av tiden padler du i villmark. Du starter i nord, ved Bru (ja, her ute har stedene navn som Bru, Fjell og lignende). Langen er populært blant fiskere, og du finner alt fra abbor til ørret, brasme og fredet ål. Det er mange fine steder å gå i land, samt teltplasser her og der.

Kart følger med

Du får med et detaljert kart på turen, med tips om gode badeplasser og teltplasser. Ta med mat og drikke og kanskje litt snacks.
I e-posten med bekreftelse får du tips om anbefalt bekledning.

Våttkort trengs ikke her

De fleste utleiesteder forlanger våttkort. Jeg har våttkort og det er fornuftig når du padler på steder med skips- og båttrafikk, bølger eller langt til land. Her er det ingen av båter, ingen bølger og kort til land. Noen ganger er det litt vind, men det påvirker kajakken minimalt. Av våre gjester har 1 av 100 kantret. Vi tar uansett sikkerheten på alvor. Flytevest er alltid inkludert i leien. Du får instruksjoner hvis du ønsker. Du må være edru for å leie kajakk. Å padle sammen med andre, og det å være svømmedyktig øker tryggheten ytterligere – i tilfelle noe usannsynlig skulle skje.

20190527 213707 768x432 min

Eskimorulle?

Inuittene padler med stramme spruttrekk. Da må du mestre rulle, så du ikke blir sittende opp-ned hvis du hvelver i bølgene.  Kajakkene våre er derimot mer stabile, med større sittebrønn. Da sklir man ut, i tilfelle man hvelver (med mindre man er svært overvektig). Hvis det øsregner har vi spruttrekk du kan bruke. Da anbefaler vi å feste det ganske løst.

Vanlige spørsmål

Vi har åpent fra 7 til 23.

Vi har én barnekajakk for barn i alderen 6 til 12 år. Du kan låne tau, i tilfelle du må slepe barnet et stykke.

Dessverre, kajakkene vi har ledig nå passer ikke til hund.

For de minste er det redningsvest. For ungdom og voksne er det flytevest. Vi har mange vester, fra 15 kilo og oppover til 90+. Vest, åre og kart er alltid inkludert.

Vi har ikke spruttrekk for øyeblikket. Det er ikke vanlig å bruke det her som det er bølgefritt. Padleårene har ringer som stopper de fleste dråpene. På Sværsvann har vi tre spruttrekk.

Bilder kommer. I slutten av juni har to Riot Quest 10 og en Pirjon og en Heritage – samt en SeaBird barnekajakk for alderen 6 til 14 år.

Nei. Hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. På Langen er det minimalt med vind, og dermed forsvinner hovedpoenget med ror. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Hvis kajakken din skjener til en side er det sannsynligvis på grunn av padleteknikken. Da er det bedre å fikse litt på teknikken enn å bruke roret til å justere retningen.

All aktivitet er forbundet med risiko. Vanlig risiko under padling er problemer på grunn av båter og skip – samt bølger og sterk vind. Her er det ingen båter, ingen bølger – og enkle forhold. Det er sjelden at noen kantrer. Hvis det usannsynlige skjer (at man kantrer) sklir man ut av disse kajakkene av seg selv (med mindre du bruker et stramt spruttrekk – jeg bruker aldri spruttrekk her). Det er kort vei til land på hele vannet. Alle som padler må være edru. For å øke sikkerheten er det lurt å padle med en eller flere andre. Å være svømmedyktig øker sikkerheten ytterligere.

På den første øya du kommer til er det utedo.

Fra Oslo er det fint å ta buss. Det tar 31 minutter fra Bjørvika. Du kan også sykle eller ta bil (21 minutter sørover fra Oslo S). En enkel og fin reisebeskrivelse blir sendt automatisk etter at du har booket.

Ja. Vi har fire parkeringsplasser på privat eiendom, som er gratis for våre kunder.

I tillegg til leie kajakk Oslomarka har vi to kanoer. Vi har også fantastiske sykkelturer med guide. Bruk egen sykkel, eller lei av oss. På vinteren har vi utleie og guidet tur på skøyter og ski. Sjekk menyen for flere aktiviteter.

Scroll to Top