Kayak rental Moss - Vansjø

6th of May: English translation coming. Use translation in your browser for now.

Kayak rental Moss – Vansjø? We have kayaks, canoes and SUP.

Hopp til....
Solnedgang i Vansjø

Availability

Every day. See time slots by clicking the green button.

0
min south of Oslo S.
12 min from Moss
0
single kayaks
(fits from age 8 to 88)
2
double kayaks
kayak rental moss vansjø
Kayak Rental Moss - Vansjø

Feedback

Sissel B.18. april 2022
Read More
Flott utstyr og fint område 🤗

This is the perfect place to rent kayak Moss – Vansjø. The lake has 250 kilometre shoreline. You can paddle among islands and wilderness. You have many opportunities to go ashore for picnic or swimming. Driving from the Opera or Oslo Central Station takes 51 minutes by car. We have free parking. Driving from Moss takes 12 minutes. If you don’t have a car, we rather recommend Langen.

Photo: Oda Hveem. Kayak rental Moss – Vansjø

Om Vansjø

Vansjø er et paradis for padling og friluftsliv. Innsjøen har fjorder, øyer og holmer. Vestre Vansjø og Moskjæra er naturreservat. Innsjøen er blant de mest artsrike i Norge. Her finner du karpe, trepigget stingsild, ørret, ål og minst 17 arter til. Fuglelivet er en viktig grunn til freding av området. Både sivhøne, fiskeørn, vepsevåk og mange andre hekker her. Og selvfølgelig trives beveren her.

Vedtatte regler for Vansjø: Ta med all søppel hjem. Ikke skad friske trær. Ikke forstyrr dyr, fugler og reir. Bålforbud (i padlesesongen). Det er for øvrig lov å kose seg, bade, plukke bær og mye mer.

Kart følger med i leie kajakk Vansjø

Du får med et detaljert kart på turen, med markering av utedo, badeplasser og mye mer. Ta med mat og drikke og kanskje litt snacks. I e-posten med bekreftelse får du tips om anbefalt bekledning.

leie kano vansjø
Vi holder til nordøst på Dillingøy. Eksakt adresse får du automatisk etter booking (for å unngå drop-in, som kan skape kaos)

Våttkort trengs ikke her

De fleste utleiesteder forlanger våttkort. Jeg har våttkort og det er fornuftig når du padler på steder med skipstrafikk, bølger eller langt til land. Her er det ingen av skip, lite bølger og kort til land. Vi tar uansett sikkerheten på alvor. Flytevest er alltid inkludert i leien. Du må være edru for å leie kajakk Vansjø. Å padle sammen med andre, og det å være svømmedyktig øker tryggheten ytterligere – i tilfelle noe usannsynlig skulle skje.

Eskimorulle?

Inuittene padler med stramme spruttrekk. Da må du mestre rulle, så du ikke blir sittende opp-ned hvis du hvelver i bølgene.  Kajakkene våre er derimot mer stabile, med større sittebrønn. Da sklir man ut, i tilfelle man hvelver (med mindre man er svært overvektig).

leie kajakk vansjø
Vansjø, malt av John W. Edy for 222 år siden. Her ser du tømmerfløting og bebyggelse i Moss. Hos oss, rundt Dillingøy, ser du minimalt med bebyggelse.

Om kajakkpadling

Vanlige spørsmål - 3 kategorier

Om utleiestedet (åpningstider, fasiliteter, etc)

Fra Oslo S tar det 51 minutter sørover. En enkel og fin reisebeskrivelse blir sendt automatisk etter at du har booket (vi måtte fjerne eksakt adresse fra nettsidene, fordi dropin-gjester skaper parkeringskaos).

Ja. Vi har mange parkeringsplasser, som er gratis for våre kunder.

Nei. Da er det bedre å padle på Langen. Eller sykle, hvis du holder til i nærheten.

Vi har åpent fra 7 til 23.

Drop-in skaper kaos (med antall ledige kajakker, og evt ledige parkeringsplasser). Så vi har sluttet med drop-in.  Bruk heller 30 sekund på å forhåndsbestille. Booking er åpen inntil 30 minutter før du skal padle. For eksempel kan du klokka 1130 booke kajakkpadling fra klokka 12.

Ja. Både hos oss, og på noen øyer (markert på kartet du får med). Vi anbefaler å bruke toalett hos oss, siden du kanskje padler en annen retning enn planlagt. 

På Vansjø har vi også kano og padlebrett (SUP). Sjekk menyen for andre aktiviteter.

Om utstyret – kayak rental Moss – Vansjø

Ja, vi har to dobbeltkajakker. Dobbeltkajakk er ekstra fint du når padler med barn eller en rolig hund. Eller hvis du bare vil prøve dobbeltkajakk for første gang.

Barn under 8-10 år kan med fordel bli med i dobbeltkajakk. Barn på 11-12 år liker ofte enkeltkajakk – men ta med tau i tilfelle barna må slepes litt på veien hjem. Et annet alternativ er å leie både kano og kajakk, så bytter dere på hvem som padler kajakk.

Hvis hunden er av den rolige typen går det ofte fint. Men alt skjer på eget ansvar.

WildOslo har prøvd over femti forskjellige, og vi har hatt cirka ti merker i flåten. Vi er så fornøyde med Riot Quest 10, at flesteparten er av dette merket. Riot Quest 10 er stor ingeniørkunst, med tanke på at de både er stabile og brede, har god framdrift og holder kursen (takket være mønsteret under kajakken). Dobbeltkajakkene er av merke… Se bilder nedenfor.

For de minste er det redningsvest. For ungdom og voksne er det flytevest. Vi har mange vester, fra 15 kilo og oppover til 90+. Nesten alle er fra Helly Hansen. Vest, åre og kart er alltid inkludert.

Vi har ikke spruttrekk. Spruttrekk bør ikke brukes med mindre du har tilstrekkelig erfaring. Her som det er lite bølger er det heller ikke særlig nødvendig. Padleårene har ringer som stopper de fleste dråpene.

Kajakkene har vanntett rom bakerst. Rommet er ikke blant de største, men du har plass til det du trenger på en dagstur. Ved overnatting kan det bli litt trangt hvis du har med stort telt og mye bagasje. Da kan det være lurt å pakke sparsommelig eller leie kano (i stedet eller i tillegg).

Nei. Hovedpoenget med ror er ikke å svinge. Hovedpoenget er å holde kajakken i rett retning. I vind vil kajakken snu seg mot vinden. Roret er laget for å motvirke effekten, og er spesielt nyttig for å holde kajakken på rett kurs i sterk sidevind. Her er det sjelden vind, og dermed forsvinner hovedpoenget med ror. Inuittene (eskimoene) padlet uten ror. Dobbeltkajakkene har ror.

For teknisk interesserte: En bred kajakk er vanligvis en stabil kajakk – men da må du også ta padletak litt lenger til siden, enn på en smal konkurransekajakk. Dess smalere årene treffer vannet, dess mer rett fram går kajakken. For å unngå små rotasjoner har våre kajakker spor i kjølen. Det gjør at kajakken både er stabil og retningsstabil.

Om Vansjø og Dillingøy

Ja. Det er toalett ved parkeringsplassen. Det er også toaletter langs Vansjø, men vi anbefaler å bruke vårt – i tilfelle du endre padler i andre retninger.

Det er gode fiskeforhold. Innsjøen er blant de mest artsrike i landet. De vanligste fiskene å få på kroken er gjedde, abbor og gjørs. Fiskekort får du tak på her. Spyl eller skyll kajakken ved retur hvis du har fått fisk.

Husk at du ikke kan campe på innmark eller nærmere enn 150 meter fra boliger og hytter. Deler av området er også naturreservat. Tips kommer snart – inntil da finner du ganske lett gode steder å campe.

Vannet er et godt fiskevann og godt badevann, men vi foretrekker å koke det som skal drikkes.

Kollektivtrafikk tar veldig lang tid. Vi anbefaler bil (51 minutter sørover fra Oslo S). Kjører du fra Moss tar det 15 minutter. En enkel og fin reisebeskrivelse blir sendt automatisk etter at du har booket.

Leie kajakk Vansjø: Vi har åtte kajakker av typen Riot Quest 10. En gøyal og stabil kajakk som passer finfint i innsjøer. Vi har også to dobbeltkajakker av typen Riot Polarity, som er like stabile. Den glir godt i vannet, har ror og stor lagringsplass. Dobbeltkajakken kan også padles av én voksen, hvis du for eksempel har med hund, eller barn som ikke orker å padle så lenge. Vi har to enkeltkajakker av typen Boreal Design Sedna. Sedna passer til erfarne padlere, siden kajakken er smalere.

Leie kajakk Vansjø 2022

Scroll to Top
Scroll to Top